ΔΙΚΤΥΟ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
και ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
για το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
net@ece.ntua.gr
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΑΚΗ ΠΟΛΙΤΗ 
Ποινική δίωξη για τη συνδικαλιστική δράση του Τάκη Πολίτη, πρώην προέδρου του Συλλόγου Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρώην Ειδικού Γραμματέα της ΠΟΣΔΕΠ, εκδικάστηκε στο Τριμελές Πρωτοδικείο Βόλου ... (Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009).

Η αθωωτική απόφαση σημείωσε το τέλος της ταλαιπωρίας του Τ. Πολίτη και καταγράφεται στις νίκες του αγώνα για υπεράσπιση των συλλογικών δικαιωμάτων των πανεπιστημιακών και του αυτοδιοίκητου του δημοσίου Πανεπιστημίου.

Το σκεπτικό της απόφασης του Πρωτοδικείου: "Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο" που να υποχρεώνει του πανεπιστημιακούς να "δηλώνουν" τη συμμετοχή τους σε απεργία ή στάση εργασίας και "ελεγκτικός μηχανισμός" να την ελέγξει.

Το δικαστήριο, με βάση τις καταθέσεις και την ακροαματική διαδικασία, παρόλες τις επίμονες προσπάθειες δεν μπόρεσε να ... στοιχειοθετήσει το χαλκευμένο κατηγορητήριο.

Σχετικά κείμενα και δημοσιεύματα, μετά τη δίκη, στη σελίδα


Πρωτοδικείο Βόλου - Πανό φοιτητικών συλλόγων
29 Απριλίου 200911 Μαΐου 2009

OI ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΟΧΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΑΚΗ ΠΟΛΙΤΗ !


Αν θεωρείται “απάτη εις βάρος του δημοσίου” η άσκηση του δικαιώματος της απεργίας που αποφασίζεται συλλογικά και δηλώνεται δημόσια, τότε μοιραζόμαστε την ίδια ευθύνη με τον συνάδελφό μας.

Αν ο συνάδελφος είναι ένοχος επειδή υπερασπίστηκε - μαζί με πολλούς άλλους πανεπιστημιακούς στη χώρα- το δημόσιο Πανεπιστήμιο και την τήρηση των συνταγματικών διατάξεων που το εγγυώνται, τότε είμαστε το ίδιο ένοχοι με κείνον!

Αν θεωρείται απάτη εις βάρος του δημοσίου το ότι άσκησε νόμιμο δικαίωμά του να μην υποβάλει ατομική δήλωση στο ίδρυμά του ότι απήργησε, τότε κι εμείς έχουμε διαπράξει αυτή την “απάτη”.

Ως υπεύθυνοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και δημόσιοι λειτουργοί αναπληρώνουμε σε εύθετο χρόνο το έργο που δεν επιτελούμε όταν απεργούμε ή απέχουμε από κάποιες εκπαιδευτικές λειτουργίες μας.

Αν αυτή η πράξη θεωρείται ότι ενέχει δόλο για απόκτηση "παράνομου περιουσιακού οφέλους" τότε κι εμείς θεωρούμε ότι θα έπρεπε να βρισκόμαστε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μαζί με τον συνάδελφο Τάκη Πολίτη.

Για όλους αυτούς τους λόγους, οι υπογράφοντες πανεπιστημιακοί, είμαστε αλληλέγγυοι στο διωκόμενο συνάδελφο Τάκη Πολίτη.Δείτε: σελίδα με τις υπογραφές, ανακοινώσεις / ψηφίσματα συμπαράστασης και δημοσιεύματα

Όσοι επιθυμούν να συνυπογράψουν το κείμενο στέλνουν: όνομα - επίθετο - ΑΕΙ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: net@ece.ntua.gr

Ο πίνακας ενημερώνεται με τις νέες υπογραφές περιοδικά και όχι αυτόματα.  

Σε περίπτωση που διαπιστώσετε  κάποιο λάθος παρακαλούμε ενημερώστε μας (net@ece.ntua.gr)